romybb

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hlúposť

Možno, že ja som ten sprostý a zle čítam od sleposti, no nikde som nevyčítal, že vládnuť má trón hlúposti. V starom zákone sa píše, oko za oko zub za zub, čo znamená, kto ťa nasral, tomu riadne hubu nadrb.
Dosť veľa sa snažím čítať, myslím si, že o múdrosti, astrológia, filozofia nie sú o hlúposti. Históriu, súčasnosť, bibliu aj krimi, nikde o vládnutí hlúposti však nie sú rými. Vo všetkých knihách čo čítam, bohužiaľ sa uvádza, že vôbec hlúposti najviac novovek k nám privádza. V staroveku po väčšine, vládli vždy tí najmúdrejší, a teraz tu v novoveku, pravý opak. Najsprostejší. Ľudia sprostí ako teľce, no samí titul pred menom, za klobásky, za peniaze, politickým idú smerom. Možno, že ja som ten sprostý a zle čítam od sleposti, no nikde som nevyčítal, že vládnuť má trón hlúposti. V starom zákone sa píše, oko za oko zub za zub, čo znamená, kto ťa nasral, tomu riadne hubu nadrb. A v tom novom, kto do teba kameňom, ty do ňho chlebom, a keď riadne pokoríš sa, po smrti sa spojíš s nebom. Tak prečo tí, čo to vravia, hrbia sa pod váhou zlata, zabíjajú v mene boha, v noci spia sťa batoľatá. Prečo každý, čo má prachy a čo dostane sa k moci, miesto múdrosti a svetla, prináša len skazu noci. Či som ozaj taký hlúpy, či to nejdem pochopiť, že tí mocní by tým slabším mali šťastie dožičiť. Veď v knihách sa píše jasne, k múdrosti sa vzdelávaj, a hlupákov sprostých ďaleko za chrbtom nechávaj. Prečo už teraz nemáme mozgy ako kedysi, Da Vinci, Kopernik, Newton a nie premiér akýsi. Prečo severské krajiny, majú mieru, hojnosti, pretože tam vládne múdrosť, tam niet v čele hlúposti. Prečo taký silný národ, čo vzbúril sa nacistom, teraz doma drží hubu a tvári sa neisto. Porazili sme nacistov, aj Rusov sme vyhnali, a teraz tu máme ďalších, zase s nami vysrali. Veď už konečne začnime, do riti si vládnuť sami, prestaňme konečne kradnúť, obdarúvajme sa darmi. Vyserme sa na Úniu, či tú sprostú U S A, konečne tú múdrosť spojme, konečne my spojme sa

moja tvorba | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014